Küldetésünk

Magyarországon is egyre jobban érzékelhető az a szociális modellváltás, ami tőlünk nyugatra már lejátszódott, illetve sok helyen a folyamat jóval előrébb tart. Már a csapból is az folyik, hogy: nem lesz nyugdíjunk, horror tandíjakat kell kifizetni, és összeomlóban az egészségügy… Ismerős?

De vajon mit is jelent ez ténylegesen a gyakorlatban, az egyén, vagy egy család szintjén? Tudja-e vajon minden magyar ember, hogy pontosan mik az okai ennek a folyamatnak és mit lehet, sőt KELL tenni, hogy biztonságban legyünk mi és gyermekeink?


 

Magyarországon sajnos rendkívül alacsony szinten van a pénzügyi kultúra, ha egyáltalán lehet ilyenről beszélni. Az emberek el vannak adósodva és sok felelőtlen pénzügyi döntést hoznak, ha hoznak, mert sokan már annyira, vagy annyiszor megégették magukat, hogy nem is mernek… Az emberek rossz tapasztalatai egyrészt – sokszor önhibájukon kívüli – tájékozatlanságukból fakadnak, másrészt pedig az ezt meglovagoló, agresszív pénzintézeti manipulációból. Hiszen egy olyan országban, ahol nincsen pénzügyi nevelés és nincsen az embereknek egy teljesen alapszintű pénzügyi műveltsége, ott bizony nagyon könnyű őket megvezetni (személyi kölcsönök, drága és elavult pénzügyi konstrukciók, stb.) Látva a súlyos gazdasági és társadalmi változásokat és azt, hogy mennyi család van kiszolgáltatva ilyen és hasonló  helyzeteknek – szakemberként és felelős szülőkként – úgy éreztük, hogy kell egy olyan közösség, egy olyan fórum, ahol nyíltan beszélhetünk ezekről a problémákról és mutathatunk, átadhatunk egy új szemléletmódot, elkezdhetünk egy tudatos pénzügyi nevelést felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

 


“Egyre több a probléma a közoktatásban, DE! egyre több a lehetőség, hogy gyermekeink számára biztosítsuk a lehetőséget egy pozitívabb, kreatívabb, színesebb élethez. Ez azonban sok család esetében csak akkor lesz lehetséges, ha a szülők tudatosan, és időben elkezdenek felkészülni a jövőben felmerülő oktatáshoz kapcsolódó megnövekedett kiadásokra.”


 

Az Apró Léptek célja

 

tehát, egy olyan tudatosan gondolkodó szülői, családi közösség létrehozása, amely alapja lehet – és reményeink szerint lesz is – egy társadalmi szintű változásnak. A jelenleg fiatal szülői generáción ugyanis roppant nagy a teher, hiszen mi leszünk azok, akik először fogjuk keményen megérezni a bőrünkön az öngondoskodás szükségességét. Pozitív esetben, ha időben, tudatosan felkészültünk mindenre – család biztonsága, gyermekek taníttatása, saját idős korunk finanszírozása – akkor egy nyugodt, kiszámítható, és jó eséllyel hitelmentes jövő vár ránk és gyermekeinkre. Akik viszont ezt nem teszik meg időben, azok nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek, drasztikus életszínvonal-csökkenést tapasztalhatnak meg, teljesen kiszolgáltatottá válhatnak! Kritikus időket élünk tehát, mert nem csak a saját jólétünk, komfortérzetünk, anyagi biztonságunk forog kockán! Az elkövetkező 2-3 évtizedben a mi döntéseink, az általunk képviselt értékrend és a gyermekeinknek átadott pénzügyi gondolkodásmód fogja meghatározni a következő generációk életminőségét és az egész ország sorsát! Ez nem túlzás, ezt sajnos szigorúan objektív mutatók, statisztikák támasztják alá. Az elöregedő társadalom miatti egyre több időskorú, egyre kevesebb aktív lakos, a sok minimálbéres és be nem jelentett dolgozó után, annyira kevés járulék folyik be az államkasszába, amiből már nem lehet fenntartani a szociális rendszereinket. Pontosan emiatt, manapság már nem az a kérdés, hogy szükség van-e öngondoskodásra, hanem, hogy ezt mikor és mekkora összeggel kezdjük el.

 


Csapatunk ezért szeretne minél több fiatalt és szülőt intelligens pénzügyi megoldásokkal támogatni.

 

 

Küldetésünk
Küldetésünk

Apró Léptek

A pénzügyi tudatosságnak kiemelkedő szerepe van gyermekeinkre nézve, hiszen jövőjük szabadsága, szakmai lehetőségeik függnek tőle. Ezért hoztuk létre az Apró Lépteket, amelynek legfőbb célja a szülők teljeskörű tájékoztatása és szakmai támogatása a témában, valamint egy tudatosan gondolkodó szülői közösség kiépítése.

Tippek, trükkök, rendezvények