Intelligens Életpálya Terv

Egy ember élete során átlagosan 18-22 pénzügyi döntést hoz, de egyáltalán nem mindegy, hogy ezt megtervezetten és minden lehetőséget figyelembe véve teszi, vagy elhamarkodottan, információk hiányában. Akár több millió forintos különbségek is lehetnek az egyes pénzügyi konstrukciók között. Ezek nagyon fontos kérdések, főként, ha nemcsak magadat, hanem gyermekedet és családodat is anyagi biztonságban szeretnéd tudni.

Minden szülőt – teljesen természetes módon – csemetéjének jövője izgat leginkább, így a családi életpálya tervünknek egyik sarokpontja, a gyermekek életkezdésére való felkészülés. A gyermek 18 éves kora után a család kiadásai drasztikusan megemelkednek (továbbtanulás, saját lakás, albérlet, stb.), miközben a támogatások megszűnnek (családi pótlék, családi adókedvezmény). Csak a továbbtanulás finanszírozására akkora összegeket kell mozgósítani, amelyet a magyar családok többsége nem tud aktuálisan, egy összegben biztosítani gyermeke(i) számára.

 


Tudod például, hogy mennyibe kerül ma Magyarországon egy alapdiploma, és azt, hogy hányadik helyen áll a legjobb magyar egyetem a nemzetközi ranglistán? Belegondoltál már abba, hogy az egyre növekvő globális munkaerő piaci versenyben milyen értéket képvisel egy magyar diploma most, vagy akár 20 év múlva? Vagyis: felkészültél már arra, hogy gyermekeidnek egy versenyképes diplomát biztosíts?


 

Mi pont azért vagyunk, hogy ezekre a kérdésekre válaszoljunk, valamint személyre szabottan megtaláljuk a legjobb megoldást számodra és családod számára. A családi pénzügyi  tervezés egy logikusan felépülő, egyszerűen átlátható, praktikus eszköz. Célja, hogy a család biztonságának megteremtése után – keresőképesség védelme, likvid tartalék képzése – a család egyedi igényeinek és céljainak megfelelően, megtaláljuk azokat a megoldásokat, amikkel minimalizálhatóak a kiadások és maximalizálhatóak a bevételek és a megtakarítások, befektetések hozamai.   (Támogatások, adókedvezmények kihasználása, piaci lehetőségek feletti hozamok elérése, stb.)

 


Arra nézve rendelkezel konkrét pénzügyi tervvel, hogy idős korodban ne szorulj gyermekeid anyagi támogatására? Tudod milyen eszközök segítségével érhetjük el, hogy szeretteink keresetünktől függetlenül anyagi biztonságban legyenek? Hogyan gondoskodhatunk családunkról a legtudatosabban? Mit jelent a XXI. században az öngondoskodás egy felelősségteljes szülő számára?


 

Az Apró Léptek Csapata nap mint nap azon munkálkodik, hogy a szülőkhöz eljussanak azok a fontos információk, lehetőségek, amikkel egyrészt több maradhat bent a családi kasszában, másrészt pedig anyagilag meg tudják alapozni gyermekeik életét. A teljesség igénye nélkül, összegyűjtöttük azokat a főbb témákat, amikkel foglalkozunk:

 

• gyermektervezés, babavárás: tudatos felkészülés a szüléssel, babakelengyével kapcsolatos kiadásokra

• baba születése után az otthon töltött időszakra való anyagi felkészülés személyre szabottan

• GYES/GYED tanácsadás és annak kiegészítési lehetőségei (állami támogatások, adókedvezmények kihasználása)

• gyermekekkel kapcsolatos kiadások csökkentése

• gyermekek életkezdésének támogatása, gyermekprogramok, hosszú távú megtakarítások

• családi biztonság megteremtése (felkészülés váratlan helyzetekre, pl. baleset, átmeneti keresőképtelenség, stb.)

• nyugdíjas évekre való felkészülés, hogy ne a gyermekeinknek kelljen anyagilag támogatni, eltartani minket

 

A gyermekekkel kapcsolatos témákon kívül, igény esetén, tudunk segíteni általános pénzügyi kérdésekben is: vagyon-, és életbiztosítások, banki szolgáltatások, megtakarítások, befektetések, lakástakarék pénztárak, hitelek. Tudunk segíteni mikro-, és kisvállalkozások pénzügyeiben: adóoptimalizálás, béren kívüli juttatások, finanszírozás.

 

Intelligens Életpálya Terv
Intelligens Életpálya Terv

 

Apró Léptek

A pénzügyi tudatosságnak kiemelkedő szerepe van gyermekeinkre nézve, hiszen jövőjük szabadsága, szakmai lehetőségeik függnek tőle. Ezért hoztuk létre az Apró Lépteket, amelynek legfőbb célja a szülők teljeskörű tájékoztatása és szakmai támogatása a témában, valamint egy tudatosan gondolkodó szülői közösség kiépítése.

Tippek, trükkök, rendezvények