DIY Karácsony

6 kézzel készített ajándéktipp

Ne vegyük! – Készítsük el mi!

A karácsony a szeretet ünnepe és bizony már nem kell sokat aludni, hiszen közeleg a szenteste! Az ajándékozás sok esetben azonban komoly fejtörést okoz!

 

Ha szeretnénk igazán különleges ajándékkal meglepni szeretteinket, akkor a drága „tömegajándékok” helyett készítsünk nekik valamit sajátkezűleg. Ne feledjük a kézzel készített ajándékokban mindig benne van a törődés, a kreativitás és az idő, amit az elkészítésével töltünk!

 

Most nézzünk pár ötletet, ami mutatós, egyszerű és nem utolsó sorban szeretettel készül!

 

1, Bögre

 

A bögre egy abszolút megunhatatlan ajándék – viszont ne tudjuk le az ajándékozást egy boltban vásárolttal, hanem készítsük el magunk, úgy sokkal különlegesebb! A képen látható karácsonyfás bögrét nagyon egyszerű elkészíteni: maszkolószalaggal formázzuk meg a háromszögeket, amik a karácsonyfák lesznek. Üvegfestékkel fessük fel a mintákat különböző színekben (de akár egyszínű is lehet – kinek melyik tetszik), majd díszítsük apró pöttyökkel. Aranyos, ugye?

 

 

2, Fürdősó

 

Nincs is jobb, mint egy stresszes hétköznap után beülni egy kád forró vízbe! Nem beszélve arról, ha valamilyen fürdősóval is megbolondítjuk!

 

Az elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükségünk:

 

– 3 csésze keserűsó
– 2 csésze tengeri só
– 1 csésze szódabikarbóna
– aromaolaj (tetszőleges – lehet borsmenta, narancsos-fahéjas, levendulás, stb.)
– ételszínezék (nem kötelező, csak a színe miatt kell bele)

 

Így készítsd el:

 

a) Keverjük össze egy tálban a keserűsót, tengeri sót és szódabikarbónát.
b) Adjunk hozzá 15-20 csepp aromaolajat, majd habverővel keverjük el egyenletesen a masszát.
c) Osszuk annyi részre, ahány féle fürdősót szeretnénk: az egyik lehet a fehér, a többit pedig színezzük meg ételszínezékkel.
d) Az egyes színeket felváltva töltsük zárható üvegcsékbe. Ajándékozzuk szeretteinknek aranyos címkével és masnival együtt!

 

 

3, Forrócsoki

 

Az alábbi ajándékötlet szintén nagyszerű választás édesszájú rokonainknak vagy barátainknak: hobbiboltban be tudunk szerezni olyan karácsonyfagömböt, amelyet meg lehet tölteni mindenféle finomsággal. Ilyen finomság lehet a forrócsoki vagy kakaópor, mályvacukorral és dekor cukorral kiegészítve. Tegyünk bele olyan alapanyagokat, amelyek jól passzolnak egy finom forrócsokihoz. Nem csak mutatós, de finom ajándék is! Ha nem találunk gömböt, az alapanyagokat beletehetjük kis üvegekbe is!

 

 

4, Receptkönyv

 

Igazán különleges ajándék lehet közeli szeretteinknek egy receptkönyv, főleg ha imádják főztjeinket. Egy füzetben gyűjtsük össze kedvenc receptjeinket, néhányhoz fotót is csatolhatunk. Ajándékozzunk meg másokat az évek alatt összegyűjtött kulináris csodákkal!

 

 

5, Tanács-csokor

 

Valamiben igazán jónak érezzük magunkat? Esetleg értünk a borokhoz, létre tudunk hozni egy blogot, olajat tudunk cserélni a kocsiban, vagy értünk a növénytermesztéshez? Ha tudjuk, hogy az illetőt érdekelné, amit mi tudunk, akkor készítsünk egy egyszerű és frappáns útmutatót erről és lepjünk meg vele valakit!

 

 

6, Történetek

 

Családon belül megbeszélhetjük, hogy mindenki írjon egy klassz történetet abból az évből, írja le kedvenc napját, vagy legszebb élményét. Válasszunk hozzá egy kis dekoratív füzetet, és mindenki kapjon benne egy külön oldalt a történetének. Ne olvassuk el egymás történeteit, így Karácsony estéjén mindenki összeülhet és kíváncsian elolvashatja családtagjai beszámolóját. Ez különösen kedves ajándék, ha gyerekek is vannak a családban.

 

 

Reméljük, valamelyik ötlet megtetszik nektek és egyik családtagotok idén kézzel készített ajándékot kap!

 

Szeretettel:

Az Apró Léptek Csapata

 

CSAPAT

 

Forrás: tippeknoknek.hu, bien.hu

Apró Léptek

A pénzügyi tudatosságnak kiemelkedő szerepe van gyermekeinkre nézve, hiszen jövőjük szabadsága, szakmai lehetőségeik függnek tőle. Ezért hoztuk létre az Apró Lépteket, amelynek legfőbb célja a szülők teljeskörű tájékoztatása és szakmai támogatása a témában, valamint egy tudatosan gondolkodó szülői közösség kiépítése.

Tippek, trükkök, rendezvények