Könyvajánló

Bodo Schäfer : MONEY // Így keresd a pénzt! – amit a kutyámtól egy életre megtanultam

Ezt olvastuk! – Bodo Schäfer : MONEY // Így keresd a pénzt! – amit a kutyámtól egy életre megtanultam

 

Akár rendezvényeinken találkozunk, akár otthonuk kényelmében beszélgetünk szülő-ügyfeleinkkel, hatalmas öröm látni a változást, ahogy – sokan életükben először!- úgy érzik, végre értik a pénzt.

 

Jól kezelik és okosan növelik bevételeiket, kiadásaikat kézben tartják, megtakarításaikat megfontoltan szervezik, biztonságban érezhetik családjukat és bölcs előrelátással készülnek fel gyermekeik támogatására.

 

Ahogy eljutunk eddig a pontig- gyerekek, a következő kérdés azonban szinte mindig ugyanaz: – Mit tehetek, hogy a gyermekeim jól kezeljék a pénzt? Az nagyon szuper, hogy gyűjtünk nekik, de mi van, ha ripszropsz elköltik? Nem teszünk ezzel inkább rosszat nekik? Nem fogják úgy érezni, hogy minden az ölükbe hullik, és nekik semmit sem kell tenniük?
(Sokan ezért választják inkább a kötött felhasználású konstrukciókat akkor is, ha valódi céljaik, érzéseik és gondolataik szempontjából is sokkal előnyösebb lenne egy másfajta megtakarítás. Mert mi van, ha…)

 

 

Nos, igen. Tanácsadói munkánknak ez a része már több is, mint hivatás.

 

Célunk, hogy végre elérhető legyen kis hazánkban is egy olyan, gyermekeknek szóló, számukra is érthető pénzügyi alap oktatási program, ami lehetővé teszi, hogy a következő generációkat ne megmenteni, csupán kísérni kelljen pénzügyeik menedzselése során.
Ez azonban hosszú távú cél – hosszú távú befektetéssel.

 

Addig, míg ez meg nem valósul – és elsősorban – családi minták a legfontosabbak, mi adjuk gyermekeinknek a példát nap mint nap. Nem feltétlenül kacifántos befektetési portfolionkkal – egyszerűen azzal, ahogy a pénzről beszélünk, amilyen érzelmeket kötünk hozzá, de még azzal is, ahogy egyáltalán hozzáérünk.

 

Bodo Shäfer könyvét bátran ajánljuk a család minden tagjának!

 

Egyszerű, mégis elképesztően rafináltan felépített történet, egyszerre bájos, érzelmes és nagyon célratörő. Nem csupán egy gyerekre fordított pénzügyi szótár, de remek, filozófiai alapokon nyugvó motivációs könyv is!

 

Néhol kicsit sűrű, túlzó, nagyon bolondos, aztán hirtelen meglepően direkt, de ez a lüktetés ad neki egy igazán megragadó, egyéni nyelvezetet.

 

Azoknak a szülőknek, akik úgy érzik, egyelőre nem a legjobb példával járnak elől, olyan, mint egy aprócska ajándék gyermekkori önmaguknak. Legyenek akár 30, 40 vagy 60 évesek, sosem késő – ha először ülnek le azért, hogy megértsék a pénzt és az anyagi függetlenség útját, legyen a MONEY az első könyv, amit elolvasnak!

 

(Mi tanácsadóként is nagyra értékeljük, és gyakran merítünk gyermekien egyszerű nyelvezetéből, mivel tapasztaljuk nap mint nap, hogy sokszor tényleg csak a bonyolultnak tűnő szakmai nyelvezet, ami elhiteti kiemelkedően intelligens emberekkel is, hogy nem érthetnek a pénzhez.)

 

Azoknak a szülőknek, akikben kérdés, mikor és hogyan beszélgessenek gyermekeikkel a pénzzel kapcsolatos dolgokról, milyen játékos, könnyen megvalósítható módon kapcsolják őket a mindennapi pénzügyekhez.

 

Azoknak a szülőknek, akik ugyan profin kezelik vagyonukat, anyagilag függetlenek, de szeretnék minél közvetlenebbül és egyszerűbben elmagyarázni gyermekeiknek, hogyan teszik ezt.

 

És természetesen, minden gyermeknek!

 

Mert, ha megértik a könyv sorait, tényleg a kezükben lesz egy elsőrangú útmutató ahhoz, hogyan valósítsák meg legmerészebb álmaikat is – azokat is, amelyekről felcseperedvén már oly könnyen mondunk le, pedig egyáltalán nem kéne…

 

 

Ha megtetszett a könyv, itt beszerezheted!🙂

 

Segíthetünk? Kérj időpontot itt ,és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot, hogy személyre szabottan tájékoztathassunk a támogatásokról, kedvezményekről, megtakarításokról, és közösen a legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésre álló lehetőségekből!

 

Még több hasznos információt tudhatsz meg, ha feliratkozol hírlevelünkre! 🙂

 

Szeretettel:

Az Apró Léptek Csapata

 

CSAPAT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy − 2 =

Apró Léptek

A pénzügyi tudatosságnak kiemelkedő szerepe van gyermekeinkre nézve, hiszen jövőjük szabadsága, szakmai lehetőségeik függnek tőle. Ezért hoztuk létre az Apró Lépteket, amelynek legfőbb célja a szülők teljeskörű tájékoztatása és szakmai támogatása a témában, valamint egy tudatosan gondolkodó szülői közösség kiépítése.

Tippek, trükkök, rendezvények