Blog - Aktuális bejegyzéseink

Karácsonyi lelassulás – avagy hogyan ne őrüljünk bele az ünnepekbe?

Ismét nyakunkon a szeretet ünnepe – ez sokaknak nagyon szép időszak az évben, egyben azonban hatalmas stresszforrás is. Az ünnepeink elüzletiesedésének ugyanis az az egyik következménye, hogy sokaknak inkább megterhelést jelent az évnek ez a periódusa: pénzben, időben, energiában, és főleg szeretetben – ezzel pont az veszik el, amiről szólnia kellene az ünnepnek. Mert a ...

Read More

Ne vegyük! – Készítsük el mi!

Az ajándékozás sok esetben komoly fejtörést okoz! Ha szeretnénk igazán különleges ajándékkal meglepni szeretteinket, akkor a drága „tömegajándékok” helyett készítsünk nekik valamit sajátkezűleg.

Read More

A kevesebb több – Minimalizmus kezdőknek

Manapság kezd divatossá válni a minimalizmus fogalma, amely körül azonban rengeteg népszerű tévhit is kering – mint szárnypróbálgató minimalisták, ezeket kíséreljük meg most eloszlatni.   De mégis mi fán terem ez?   Először is indítsunk egy nagyon banális kérdéssel: mi a fene az a minimalizmus? Kezdő gondolatébresztésnek hadd álljon itt a mozgalom eredeti kitalálóinak megfogalmazása: ...

Read More

Tudatos Karácsony – Avagy miért vegyünk földlabdás karácsonyfát?

Közeleg az év legszebb időszaka! Már bizonyára mindenki ünnepi lázban ég és próbál mindent beszerezni a tökéletes Karácsonyhoz! Cikkünkben segítünk megtalálni a tökéletes és lehetőleg maradandó karácsonyfát!

Read More

Amikor a szeretet a tét – egy nyelvet beszélünk?

Szeret, vagy nem szeret?   Gyermekünk cseperedése során hamar eljön az idő, mikor a gyermek elkezdi rendszeresen kifejezni a szeretetét, és ugyanezt szeretné megkapni a szüleitől, nevelőitől is. De vajon fogjuk-e megfelelően a gyermek jelzéseit? Nem kérdés, hogy szeretjük a gyermekeinket – de biztosan úgy szeretjük őket, ahogy nekik erre szükségük van? Nem mindegy ugyanis, ...

Read More

Erre figyeljünk oda, ha nem akarjuk, hogy az időjárás kibabráljon a pénztárcánkkal!

A téli időjárás próbára teheti a vízórákat, ezért érdemes már most felkészülni arra, hogyan tudjuk megvédeni őket a fagytól. A vízszolgáltatók minden évben figyelmeztetik az érintetteket, - elsősorban a családi házak és nyaralók tulajdonosait - hogy ellenőrizzék a vízóraaknákat és a vízórákat.

Read More

Személyiség születőben – cseperedő apróságok

“Furcsa” gyermek. És, ha ő ilyen?   Előfordult már, hogy úgy érezted, senki nem ért meg a környezetedben? Hogy egyáltalán nem értik, mit miért csinálsz, miközben olyanná akarnak tenni, amilyen egyáltalán nem vagy, és nem is akarsz lenni? Hogy meg akarnak változtatni, de megérteni sosem próbálnak? Vagy ellenkezőleg: volt már nehéz neked valakivel, akivel úgy ...

Read More

Család Születik VII. – GYED

A GYED a CSED lejárta után vagy a gyermekünk fél éves korától igényelhető - az utóbbi években számos változás érintette, amik lehetővé teszik, hogy munkavégzés mellett is járjon ez az összeg, vagy ha optimálisabb, akkor a másik szülőtárs vegye igénybe, ezáltal több maradjon a családi kasszában!

Read More

Új jövevény egy idegen világban – tudod, mit szeretne mondani a babád?

Ismerjük meg egymást!   Egy új élet érkezése, bár csodálatos, de korántsem egyszerű feladat, ezt mindannyian tudjuk – akinek van gyermeke, azért, akinek nincs, az pedig a barátok, ismerősök által másodkézből éli meg az élményt. Megérkezik egy pici, védtelen teremtmény, akiről nekünk kell gondoskodnunk, és megtanítanunk a lehető legtöbbet az életről – amikor lássuk be, ...

Read More

Gyermekjövő-tervezés II. // Iskola

Sorozatunk következő részével abban szeretnénk segíteni a szülőknek, hogy összefoglaljuk az iskolás időszak várható nagyobb anyagi kihívásait. Az egyik vezető magyar online pénzügyi magazin kapcsolódó kutatása adja cikkünk vezérfonalát, melyet saját tapasztalatainkkal, kérdéseinkre kapott szülői válaszokkal egészítettünk ki.

Read More

Ezt olvastuk! – Bodo Schäfer : MONEY // Így keresd a pénzt! – amit a kutyámtól egy életre megtanultam

Bodo Shäfer könyvét bátran ajánljuk a család minden tagjának! Egyszerű, mégis elképesztően rafináltan felépített történet, egyszerre bájos, érzelmes és nagyon célratörő. Nem csupán egy gyerekre fordított pénzügyi szótár, de remek, filozófiai alapokon nyugvó motivációs könyv is! Néhol kicsit sűrű, túlzó, nagyon bolondos, aztán hirtelen meglepően direkt, de ez a lüktetés ad neki egy igazán megragadó, egyéni nyelvezetet.

Read More

Gyermekjövő-tervezés I. // Bölcsöde, Óvoda

Sokszor beszélünk arról – mert sajnos igaz, és felelős szülőként minden, amit ebben a helyzetben tenni tudunk, nagyon fontos – hogy válságban van a közoktatás, egyre inkább a lexikális tudást, a versenyzésen alapuló teljesítést erősítik, és egyre emelkednek a költségek, már az eddig államilag finanszírozott verziók esetében is, de drasztikusan akkor, ha valamilyen magánintézménybe vinnénk gyermekünket, esetleg később külföldi továbbtanulást finanszíroznánk.

Read More

Ezt olvastuk! – Niall Ferguson: A pénz felemelkedése

"A társadalom óriási problémát generál a jövőre nézve azzal, hogy az állampolgárokat nem tanítja meg bölcs pénzügyi döntéseket hozni, miközben elvárja, hogy felelősen kezeljük a kiadásainkat és adózott jövedelmünket, hogy saját tulajdonú lakásban lakjunk, vagy hogy önállóan döntsünk a nyugdíj-előtakarékosság összegéről és a társadalombiztosításról." /Liall Ferguson/

Read More

Apró Léptek Adventi Készülődés

Apró Léptek Adventi Készülődés Az egész éves rendezvényezés után, szerettünk volna végre a barátainkkal és legrégebbi ügyfeleinkkel is eltölteni egy kellemes délelőttöt Karácsony előtt. Az adventi készülődésen a gyerekek szuper programokon vehettek részt, míg nekünk szülőknek lehetőségünk volt lazítani és beszélgetni picit.

Read More

Család Születik VI. – EXTRA tippek a kelengyelistához

Ritka az a leendő szülő, akinek legalább egy csöppet fel ne szaladna a szemöldöke, amikor kézbe veszi az első kelengyelistát. Extra posztunkkal szeretnénk pár támpontot adni Nektek az új család kiegyensúlyozott működésében oly domináns szerepet játszó pénzügyi tudatosság oldaláról!

Read More

Százezres Adventi Ajándékok az Apró Léptektől – Második felvonás!

Itt az év vége, így szeretnénk Nektek segíteni abban, hogy minél több bevételt könyvelhessetek el a 2016-os évre! Napok kérdése, és az utolsó hónapba lépünk, amikor is lehetőség van az idei adókedvezmények és támogatások kihasználására!

Read More

Család Születik V. – CSED

Sok, második-többedik gyermekét váró édesanya is zavarba jött a CSED kapcsán, hiszen nem is olyan rég még TGYÁS névre hallgatott ez a támogatási forma. Most részletesen megmutatjuk, ki és milyen feltételekkel veheti igénybe!

Read More

Huszonnégy Nap

Ez a 24 nap egy csodálatos lehetőség arra, hogy lelassuljunk és átgondoljuk az évünket, döntéseinket, azokat a lépéseket, amiket jövőre szeretnénk megtenni. Az Ünnepek jellemzően egy olyan időszak, amikor még többet költünk, sokszor bőven erőn felül is. Rohanunk, hogy meglegyen minden, míg kimerülten be nem zuhanunk a fa alá. De muszáj ennek így lennie?

Read More

Százezres Adventi Ajándékok az Apró Léptektől!

Egy APRÓ trükk, amivel akár több százezer forinthoz juthatsz 2017-ben gyermeked születésekor, ha még idén december 31-ig megteszed a szükséges LÉPTEK-et! Mi szóltunk - Ne maradj le róla!

Read More

Család Születik IV. – Családi Adókedvezmény

Ha a gyermeket váró vagy nevelő szülő rendelkezik adó- és járulékköteles jövedelemmel, akkor családi adókedvezményt vehet igénybe. Már a magzat fogantatásának 91. napjától jár a tankötelezettség végéig, de maximum 20 éves korig. A két gyermek után járó összeg ráadásul 2019-ig folyamatosan nő!

Read More

Ezt olvastuk! – Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor

A modern családok többsége sajnos fokozatosan belecsúszik abba, hogy "a négy túlzás" - túl sok tárgy, túl sok választási lehetőség, túl sok információ, túl nagy sebesség - rabjává váljon. Hogyan tudunk kilépni, hogyan óvhatjuk meg otthonunk békéjét, csemetéink gyermekkorát?

Read More

Család Születik III. – Első Házasok Adókedvezménye

Bár lassan két éve igénybe vehető, még mindig kevesen ismerik az első házasok adókedvezményét. Az összeget tekintve valószínűleg nem ettől jön meg a kedvünk az esküvőhöz, viszont a sok kicsi sokra megy-elven véletlenül se engedjük el ezt a lehetőséget, ha jogosultak vagyunk vagy leszünk rá!

Read More

D.I.Y. – Zero Waste Textilékszer

Most megmutatjuk, hogy lehet egyetlen ollóval, egy erős cérnával, lyukas harisnyákból, színes zoknikból, fiókok mélyén, elszakad nyakláncokból megmentett gyöngyökből, gazdátlan gombokból elképesztően vidám ékszereket készíteni! Zero Money - Zero Waste!

Read More

Család Születik II. – Anyasági Támogatás

Sorozatunk második, egyben első tájékoztató posztjának témája az anyasági támogatás. Alanyi jogon jár, mindenképpen számolhatunk vele, mivel a szülés után szinte azonnal igényelhető, érdemes akár babakelengye egy részének megvásárlását a megérkezéséhez igazítani!

Read More

A Jövő Iskolája – Workshopon Pécsett

Folyamatosan kutatjuk a lehetőségeket, csatlakozunk azokhoz a kezdeményezésekhez, amik a jövő iskoláját valósítják meg, melyben, terveink és reményeink szerint végre helyet kap a pénzügyi tudatosságra nevelés is! Inspiráló workshopbeszámoló Pécsről!

Read More

Család Születik I.

Egy gyermek születése mindig hatalmas öröm, azonban még a tudatosabb szülőket is komoly anyagi kihívások elé állítja. Cikksorozatunkban bemutatjuk Nektek a támogatási és megtakarítási formákat, hogy felkészülhessetek életetek legnagyobb kalandjára!

Read More

D.I.Y. – a házi gyurmák favoritja

Kedvenc gyurmareceptünk filléres móka. Percek alatt össze lehet ütni, még egy hosszú nap végén is. Állaga isteni, elkészítése semmilyen rafinériát nem igényel. Minden alapanyaga ehető, kedvünkre színezhető, illatosítható, és sokáig eláll. Kipróbáljátok?

Read More

Ezt olvastuk!- Marie Kondo: Rend a lelke mindennek

Képtelenség a pénzünket tudatosan költeni, ha nem tudjuk, mit is kellene venni, ugyanis fogalmunk sincs, mi minden lapul már a fiókok, szekrények alján... Egy igazán hatékony módszer - Te megértél a változásra?

Read More

7 lépcsőfok a családi pénzügyekben – lépünk vagy zuhanunk?

Hogy tudjuk felelős szülőként megteremteni azokat az anyagi bázisokat és támogató erőket, melyek segítségével nem egy hitelspirál nyitányában, hanem stabil pillérekre épített életkezdésbe vezetjük gyermekeinket?

Read More

Játékosan a pénzügyekről! (3. rész)

A 8-9 éves gyerekek már elég érettek, hogy megértsék a pénz valódi értékét, illetve a takarékosság és az okos, átgondolt vásárlási döntések meghozatalának fontosságát. Játékaink segíthetnek abban, hogy szórakozva fejleszd gyermeked pénzügyi tudatosságát.

Read More

Játékosan a pénzügyekről! (2. rész)

A nagyobb gyermekek, akik már megismerkedtek a számok világával, sokféle játékot játszhatnak, melyek segítenek nekik a címletek megismerésében és megtanítják őket a címletek közötti váltására is. Íme néhány, kisiskolások számára ideális játék, melyet az egész család élvezni fog!

Read More

Játékosan a pénzügyekről! (1. rész)

Gyermeked pénzügyi tudatosságának fejlesztése igazán fontos, hiszen ezáltal segíthetsz neki a jövedelem, a kiadások és a megtakarítások közötti kapcsolat megértésében, valamint elérheted azt is, hogy a gyermek felfogja a pénz értékét. Ez a sikeres gyermeknevelés egyik alapköve.

Read More

Apró Léptek

A pénzügyi tudatosságnak kiemelkedő szerepe van gyermekeinkre nézve, hiszen jövőjük szabadsága, szakmai lehetőségeik függnek tőle. Ezért hoztuk létre az Apró Lépteket, amelynek legfőbb célja a szülők teljeskörű tájékoztatása és szakmai támogatása a témában, valamint egy tudatosan gondolkodó szülői közösség kiépítése.

Tippek, trükkök, rendezvények